Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség

Aktuális információk


A KOZMOS csatlakozott az európai mosószer szövetség (A.I.S.E.) Mosóporok Erőforrásaink Fenntartható Felhasználásáért (AISE PREP-P3) projektjéhez, ami a lakossági mosóporok

további kompaktálását (sűrítését) célozza meg.

A projekt bármilyen cég számára elérhető, amely vállalja a projektkiírás feltételeit.

 

A projekttel kapcsolatos sajtóinformáció:


A Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség (KOZMOS) 2012. július 1-től csatlakozott az európai mosószer szövetség (AISE) Mosóporok Erőforrásaink Fenntartható Felhasználásáért elnevezésű projektjéhez.

Az európai mosó- és tisztítószer ipar hosszú évek óta elkötelezett olyan háztartás-vegyipari termékek előállításában és forgalomba helyezésében, amelyek egyszerre képesek megoldást adni a gazdasági kihívások, társadalmi felelősség és a környezetvédelem témákban felvetett kérdésekre.

Ennek érdekében az AISE az utóbbi években számos mosással és tisztítással kapcsolatos olyan önálló kezdeményezésű programot indított el, amelyek a termékek összetételén és a környezettudatosabb fogyasztási szokásokon keresztül valósítja meg ezt a célt.

A Mosóporok Erőforrásaink Fenntartható Felhasználásáért projekt célkitűzései:

- a gyártás tekintetében ösztönözni az érintett cégeket, hogy a termékek hatékonyságának megtartásával csökkentsék tovább a felhasznált vegyi anyagok mennyiségét;

- átfogó kommunikációs kampány keretében olyan környezettudatos fogyasztói szokások kialakítása, amelyek segítségével  kevesebb termék felhasználásával is el lehet érni a kívánt tisztítási hatást.

A projekt az Európai Unió és a csatlakozó európai országok területén a lakossági mosópor termékekre vonatkozik. A projekt 2012. július 1-től indul Magyarországon, amihez bármilyen mosóporokat gyártó és forgalmazó cég csatlakozhat.

Bővebb információ:

Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség, 1118 Budapest, Gombócz Z. u. 14. Tel: 061 398 0823